Magazin
PEČENO PILE na POVRĆU! Ručak za celu porodicu!
Sastojci:
pile od oko 1,5 kg
2 srednja luka
pola manjeg korena celera i 2 štapa celera
cela glavica belog luka
maslinovo ulje
mešano sveže ili suvo bilje po izboru, kao što su timijan, ruzmarin, lovor
morska so
biber
Priprema:
Zagrejte rernu na 240 stepeni. Povrće grubo iseckajte, glavicu belog luka razbijte na čenove i ostavite neoljuštene. Stavite sve povrće, beli luk i začinsko bilje (pola od onoga što ste pripremili) u veliki pleh za pečenje i nauljite. Pile takođe pokapajte uljem i dobro začinite morskom solju i crnim biberom, pa istrljajte. Stavite pile na povrće. Pažljivo izbockajte limun i ubacite u unutrašnjost pileta zajedno sa začinskim biljem. Stavite pleh u rernu, a zatim odmah smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite oko sat i po.
Prijatno!