16.01.2023.

12:30

Foto: Shutterstock

Magazin

PEČENO PILE na POVRĆU! Ručak za celu porodicu!

Sastojci:

pile od oko 1,5 kg

2 srednja luka

2 šargarepe

pola manjeg korena celera i 2 štapa celera

cela glavica belog luka

maslinovo ulje

limun

mešano sveže ili suvo bilje po izboru, kao što su timijan, ruzmarin, lovor

morska so

biber

Informer

Pečeno pile na povrću

Priprema:

Zagrejte rernu na 240 stepeni. Povrće grubo iseckajte, glavicu belog luka razbijte na čenove i ostavite neoljuštene. Stavite sve povrće, beli luk i začinsko bilje (pola od onoga što ste pripremili) u veliki pleh za pečenje i nauljite. Pile takođe pokapajte uljem i dobro začinite morskom solju i crnim biberom, pa istrljajte. Stavite pile na povrće. Pažljivo izbockajte limun i ubacite u unutrašnjost pileta zajedno sa začinskim biljem. Stavite pleh u rernu, a zatim odmah smanjite temperaturu na 200 stepeni i pecite oko sat i po.

Prijatno!