Foto: Shutterstock
Magazin
CARSKI OMLET! Uz dodatak jednog voća ukus će biti neverovatan
Sastojci:
250 g brašna Informer
500 ml mleka
šest jajeta
50 g maslaca
100 g suvog grožđa
pet kašika ruma
kesica vanilin-šećera
kašika šećera
prstohvat soli
četiri male kašike šećera u prahu
džem po želji
Priprema:
Suvo grožđe prelijte rumom i ostavite pola sata. Odvojte belanca od žumanaca, pa umutite žumanca sa vanilin-šećerom, solju i šećerom.
Postepeno dodajte brašno, mleko i rastopljeni maslac, pa umućen sneg od belanaca i na kraju proceđeno suvo grožđe. U tiganju na malo maslaca sipajte ovu smesu debljine oko centimetra. Kada dobije zlatnobraon boju, okrenite, pa opet zapecite i viljuškom je usitnite.
Servirajte na tanjir s džemom po želji i pospite šećerom u prahu.
bonus video: