Magazin
ZAČINJENA PILETINA I KROMPIR IZ RERNE! Omiljeni obrok za celu porodicu
Sastojci:
1 pile
500 g krompira
2 kašičice soli
2 kašičice suvog biljnog začina
1 kašičica mlevenog bibera
1 kašičica karija
2 kašičice crvene mlevene paprike
100 g svinjske masti
oko 1 dl vode
1 kom aluminijumske folije
Priprema:
Pile oprati i iseći na komade. Komade mesa ravnomerno posuti sa svih strana solju, suvim biljnim začinom i biberom i poređati u mašću podmazanu tepsiju. Krompir očistiti, oprati i iseći na krupnije komade, pa dodati so i suvi biljni začin i izmešati, tako da svaki komad krompira dobije svoj deo začina.
Pored piletine, okolo dodati krompir. Preko piletine i krompira obilno posuti kari i crvenu mlevenu papriku, pa dodati mast i naliti malo vode. Tepsiju prekriti komadom aluminijumske folije i priljubiti je uz rub tepsije. Peći u zagrejanoj rerni oko 40 minuta na 200 C.
Nakon toga izvaditi tepsiju iz rerne i skinuti foliju, pa vratiti u rernu da gornja strana mesa i krompir porumene. Kada lepo porumeni jedna strana piletine, okrenuti svako parče mesa i prevrnuti i krompir, da i druga strana dobije zlatnu koricu.