Magazin
ŠTRUDLA SA KISELIM KUPUSOM! Ukusniji slaniš skoro niste jeli - topi se u ustima!
Ukoliko ste ljubitelj lisnatog testa, ova štrudla sa kiselim kupusom će vam se sigurno dopasti:
SASTOJCI:
- dva bloka lisnatog testa
- kilogram kupusa ribanca
- veća šargarepa
- 150 g slanine
- crvena paprika babura
- glavica crnog luka
- malo ulja
- veće jaje
- so, biber, kim
PRIPREMA:
Šargarepu izrendati, a slaninu, luk i baburu iseći na kockice, pa staviti u tiganj, dodati kupus i mešati na umerenoj vatri oko 25 minuta, da sve lepo omekša. Lisnato testo razvaljati oklagijom, filovati pripremljenom smesom, pa urolati i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim jajetom, posuti kimom (opciono) i peći u rerni na 200 stepeni 20-25 minuta.
BONUS VIDEO: