18.01.2023.

21:22

Foto: Shutterstock

Magazin

ŠTRUDLA SA KISELIM KUPUSOM! Ukusniji slaniš skoro niste jeli - topi se u ustima!

Ukoliko ste ljubitelj lisnatog testa, ova štrudla sa kiselim kupusom će vam se sigurno dopasti:

SASTOJCI:

  • dva bloka lisnatog testa
  • kilogram kupusa ribanca
  • veća šargarepa
  • 150 g slanine
  • crvena paprika babura
  • glavica crnog luka
  • malo ulja
  • veće jaje
  • so, biber, kim

PRIPREMA:

Šargarepu izrendati, a slaninu, luk i baburu iseći na kockice, pa staviti u tiganj, dodati kupus i mešati na umerenoj vatri oko 25 minuta, da sve lepo omekša. Lisnato testo razvaljati oklagijom, filovati pripremljenom smesom, pa urolati i staviti na pleh obložen papirom za pečenje. Premazati umućenim jajetom, posuti kimom (opciono) i peći u rerni na 200 stepeni 20-25 minuta. 

BONUS VIDEO: