24.01.2023.

22:15

Foto: Shutterstock

Magazin

PILEĆI KARI sa KOKOSOM! Jednostavno se i brzo sprema!

Sastojci: 

400 g pilećeg filea
dva inćuna
pola šolje kokosovog mleka
ljuta papričica
četvrt praziluka
malo karija
100 ml bistre pileće supe
komadić đumbira
dve kašike soja-sosa
so, biber, maslinovo ulje

Informer

Pileći kari sa kokosom

Priprema: 

U tiganju zagrejati ulje, pa kratko propržiti iseckan praziluk i ljutu papričicu. Dodati rendani đumbir, kari, inćune i piletinu isečenu na kockice, posoliti i pobiberiti, pa pržiti uz mešanje dok meso ne dobije lepu boju. Potom ga preliti supom, kokosovim mlekom i soja-sosom i krčkati dok se ne zgusne. Poslužiti dok je toplo uz kuvani pirinač.

Prijatno!