Foto: Shutterstock
Magazin
RIŽOTO KAKAV JOŠ NISTE PROBALI! Dodajte mu praziluk i pekorino sir i osetite pravu rapsodiju ukusa!
Ukoliko ste ljubitelj rižota, verujemo da će vam ovaj, spremljen sa pekorino sirom i još nekoliko drugih namirnica, postati omiljen:
SASTOJCI:
- 25 g maslaca
- kašika ulja
- četiri mlada luka
- dva srednja praziluka
- dva čena belog luka
- 150 g pirinča
- 80 ml belog vina
- 800 ml bistre pileće supe
- 40 g pekorino sira
- so, biber
PRIPREMA:
U tiganju zagrejati maslac i ulje, pa pet minuta pržiti iseckan mladi luk, praziluk i beli luk. Dodati pirinač, mešati na jakoj vatri minut-dva, pa preliti vinom. Krčkati nekoliko minuta, pa dodati šolju supe. Mešati dok pirinač ne upije svu tečnost. Postupak ponavljati sa preostalom supom. Kad je pirinač skuvan, umešati rendani pekorino, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa poslužiti dok je toplo.
BONUS VIDEO: