25.01.2023.

22:45

Foto: Shutterstock

Magazin

RIŽOTO KAKAV JOŠ NISTE PROBALI! Dodajte mu praziluk i pekorino sir i osetite pravu rapsodiju ukusa!

Ukoliko ste ljubitelj rižota, verujemo da će vam ovaj, spremljen sa pekorino sirom i još nekoliko drugih namirnica, postati omiljen:

SASTOJCI:

  • 25 g maslaca
  • kašika ulja
  • četiri mlada luka
  • dva srednja praziluka
  • dva čena belog luka
  • 150 g pirinča
  • 80 ml belog vina
  • 800 ml bistre pileće supe
  • 40 g pekorino sira
  • so, biber

PRIPREMA:

U tiganju zagrejati maslac i ulje, pa pet minuta pržiti iseckan mladi luk, praziluk i beli luk. Dodati pirinač, mešati na jakoj vatri minut-dva, pa preliti vinom. Krčkati nekoliko minuta, pa dodati šolju supe. Mešati dok pirinač ne upije svu tečnost. Postupak ponavljati sa preostalom supom. Kad je pirinač skuvan, umešati rendani pekorino, posoliti i pobiberiti po ukusu, pa poslužiti dok je toplo.

BONUS VIDEO: