29.01.2023.

13:38

Foto: Shutterstock

Magazin

STROGANOV sa TELEĆOM DŽIGERICOM! Ručak za desetku!

Sastojci: 

kašika ulja
manja glavica crnog luka
250 g šampinjona
400 g teleće džigerice
25 ml konjaka (opciono)
kašika dižon senfa
150 ml pavlake za kuvanje
150 g grčkog jogurta
so, biber, peršun

Informer

Stroganov sa telećom džigericom

Priprema: 

Ulje zagrejati u većem tiganju, pa kratko propržiti sitno seckan crni luk. Ubaciti iseckane pečurke, pojačati vatru i mešati još pet minuta, odnosno dok ne ispari višak tečnosti koju šampinjoni puste. Zatim dodati na trake isečenu džigericu, začiniti po ukusu i pržiti još pet minuta. Preliti konjakom, umešati senf, pavlaku za kuvanje i grčki jogurt, začiniti peršunom, mešati minut i poslužiti. 

Prijatno!