Autor: Informer.rs

30.01.2023.

17:33

Foto: Shutterstock

Magazin

ŠTRUDLA SA DVA NADEVA! Punjena makom i orasima, omiljena poslastica za goste

Sastojci:

500 g tankih kora

100 g mlevenih oraha

100 g mlevenog maka

mleveni šećer za orah i mak

3-4 jaja zavisi od krupnoće

4 kašike šećera za jaja

4 kašike griza

1 kiselo mleko

1 vanilin šećer

1/2 praška za pecivo

50 ml ulja

malo mleka za orah i mak

Informer

Omiljena štrudla

Priprema:

Umutiti jaja sa sa šećerom, dodati griz sa praškom za pecivo, kiselo mleko, vanilin šećer i ulje i sve izjednačiti. Svaku koru premazati sa malo umućenim jajima i grizom i stavljati jednu preko druge.

Zadnju koru ne mazati već na jednoj strani staviti mlevnog maka koje poparimo sa malo mleka i dodamo šećer po želji. Na drugu stranu stavimo poparen orah koga pošećerimo po želji.

Sredinu ostavimo za 2-3 cm prazno. Savijamo sa strane kore i uvijamo u rolat jednu i drugu stranu do sredine i tako dobijamo 2 štrudle. Prebacimo u podmazan pleh i premažemo ostatkom umućenih jaja. Pečemo na 200 stepeni  oko sat vremena. Na sredini pokriti folijom.