30.01.2023.

19:00

Foto: Shutterstock

Magazin

LENJA PITA s JABUKAMA! Miris i ukus vašeg detinjstva!

Sastojci: 

250 g maslaca
tri jajeta
150 g šećera
50 ml mleka
750 g brašna
prašak za pecivo
vanilin-šećer

Za fil: 

tri kilograma jabuka
300 g šećera
dve kašičice cimeta

Informer

Lenja pita s jabukama

Priprema: 

Jabuke očistiti, izrendati, staviti u šerpu, te dodati šećer i cimet. Kuvati na umerenoj vatri uz mešanje dok ne ispari višak tečnosti, pa skloniti sa ringle i prohladiti. Omekšali maslac mikserom umutiti sa šećerom i vanilin-šećerom, dodavati jedno po jedno jaje i neprekidno mutiti. Umešati mleko i brašno, zamesiti testo, podeliti na dva dela, pa prvu koru razvaljati oklagijom i staviti u podmazan pleh. Odozgo rasporediti fil, prekriti drugom korom i peći u rerni na 200 stepeni 20 minuta, pa još 30 minuta na 180 stepeni.

Uživajte!