Magazin
KROMPIR PUNJEN PEČURKAMA! Ovaj specijalitet morate da probate
Sastojci:
8 krompira
200 g šampinjona
1 glavica luka
100 g kačkavalja
peršun
beli luk
so, biber
1 kašičica suvog biljnog začina
bešamel sos
Priprema:
Izaberite krompire jednake veličine, oljuštite ih i na pola skuvajte. Kad su do pola kuvani, presecite ih po dužini i pažljivo izdubite sredinu koju ćete kasnije puniti smesom od pečuraka.
Luk sitno isecite, stavite na ulje, prodinstajte dok malo ne požuti, pa dodajte seckane pečurke i dinstajte dok ne budu gotove. Posebno napravite bešamel sos na načina na koji ga inače pravite (maslac, brašno, mleko). U još topli bešamel sos dodajte rendani kačkavalj, dinstane pečurke, so, biber, peršun i beli luk u količinama po želji, pa dodajte kašičicu suvog biljnog začina.
Tom smesom punite izdubljene krompire, slažite ih u pleh i pecite na 180 stepeni oko 20 minuta, tek toliko da dobiju lepu boju.