Magazin
PALAČINKE SA ORASIMA I KARAMELOM! Čik probajte da se zadržite samo na dve - tope se u ustima!
Ukoliko ste ljubitelj palačinki, sigurni smo da će vam se ove, sa domaćom karamelom, posebno dopasti:
SASTOJCI:
- 200 g brašna
- dva jajeta
- 100 ml ulja
- 300 ml mleka
- po kašičica soli i šećera
- četiri kašike maslaca
- šolja smeđeg šećera
- pola šolje vode
- mleveni i celi orasi
PRIPREMA:
Umutiti jaja, mleko, ulje, brašno, so i šećer, da se dobije gusta smesa bez grudvica, pa ostaviti da odstoji pola sata. U međuvremenu otopiti maslac na umerenoj vatri, dodati smeđi šećer i mešati dok se ne dobije lepljiva smesa. Dodati vodu i nastaviti mešanje, da se šećer istopi i da počne da ključa. Prohladiti. Ispeći palačinke, preliti karamelom, posuti mlevenim i grubo usitnjenim orasima, pa poslužiti.