Foto: Shutterstock
Magazin
RIŽOTO SA PARMEZANOM! Pravi se sa belim vinom, a najbolje je što bi i početnik umeo da ga spremi!
Bliži nam se Dan zaljubljenih, a ukoliko svojoj značajnijoj polovini želite da pripremite ukusan ručak ili večeru, ovaj rižoto sa parmezanom je odličan izbor:
SASTOJCI:
- maslinovo ulje
- glavica crnog luka
- dva čena belog luka
- šolja pirinča
- 100 ml belog vina
- litar i po bistre supe
- šolja i po parmezana
- komadić maslaca
- so, biber, peršun
PRIPREMA:
Crni luk sitno iseckati, pa propržiti u većem tiganju na zagrejanom maslinovom ulju. Dodati izgnječeni beli luk i mešati još minut. Dodati pirinač, pržiti uz mešanje dva minuta, te preliti vinom i krčkati dok alkohol ne ispari. Preliti sa dve kutlače supe i na jakoj vatri neprekidno mešati dok pirinač ne upije svu tečnost. Postupak ponavljati dok se ne potroši sva supa. Umešati parmezan i maslac, posoliti i pobiberiti, sve dobro sjediniti, te posuti peršunom i odmah poslužiti.