Magazin
BANANA HLEB! Obradujte male i velike klince!
Sastojci:
2 jajeta
3 banane
300 grama brašna
kašičica sode bikarbone
50 g šećera
50 g smeđeg šećera
kašičica cimeta
prstohvat soli
100 g putera
kašičica ekstrakta vanile
kašika orašastih plodova
nekoliko kockica čokolade
2 kašičice mlevenog đumbira
Priprema:
Prvo pomešajte puter i šećer, pa dodajte vanilu, cimet i prstohvat soli i sve dobro izmešajte. U drugoj činiji izgnječite banane. Dodajte u puter, šećer i jaja. Pomešajte sodu bikarbonu i brašno i dodajte u mešavinu od banane. Kada se sve dobro sjedini, dodajte mlevene orašaste plodove, đumbir i seckanu čokoladu. Sve izmešajte i stavite u obložen kalup. Pecite na 180 stepeni oko 40 minuta.
Uživajte!