05.02.2023.

23:30

Foto: Shutterstock

Magazin

ĆUFTICE DRUGAČIJEG UKUSA! Kako da napravite falafel?

Sastojci:

125 g sirovih leblebija

crni luk

čen belog luka

2 kašičice mlevenog kumina

kašičica mlevenog korijandera

kašičica cimeta

prstohvat soli

2 kašike integralnog brašna

kašičica praška za pecivo

ulje

peršun po želji

Informer

Falafel ćuftice  

Priprema:

Potopite leblebije da odstoje minimum osam sati ili preko noći. Narednog dana ih procedite, količina će se udvostručiti. U secku usitnite crni luk (može i crveni), zatim dodajte usitnjen čen belog luka i leblebije. Miksajte dok se smesa ne sjedini, zatim dodajte mleveni kumin, korijander, cimet i peršun ako koristite (lepše je sa peršunom). Na kraju dodajte so, brašno i prašak za pecivo. Probajte i začinite po ukusu. Vlažnim rukama oblikujte smesu u manje kuglice i ispržite iz nekoliko tura. Poslužite sa humusom, grčkim jogurtom, salatom i pita hlebom.

Prijatno!