Magazin
OSLIĆ na POVRĆU iz RERNE! Lagani ručak ili večera!
Sastojci:
3 veća fileta oslića ili neke druge ribe (oko 700 g)
2 paradajza
4 čena belog luka
2-3 krompira ili jedna tikvica
sveži peršun ili bosiljak
lovorov list
1 dl vode
sok od pola limuna
4-5 kašika maslinovog ulja
so
mešavina začina za ribu (ruzmarin, korijander, biber...)
Priprema:
Vatrostalnu posudu poprskajte maslinovim uljem, dodajte iseckano povrće, peršun, bosiljak, lovor i promešajte. U činijici pomešajte vodu, limunov sok, maslinovo ulje, so i začine koje volite, pa prelijte povrće. Posudu prekrijte alu-folijom, malo izbockajte i stavite na pola sata da se peče. Filete posušiti ubrusom, posoliti, pa svaki iseći na dva ili tri dela. Pred kraj pečenja otkriti povrće, staviti ribu na njega, malo je utisnuti u povrće, pa zapeći još deset minuta, otkriveno.
Prijatno!