06.02.2023.

12:34

Foto: Shutterstock

Magazin

OSLIĆ na POVRĆU iz RERNE! Lagani ručak ili večera!

Sastojci:

3 veća fileta oslića ili neke druge ribe (oko 700 g)

2 šargarepe

2 paradajza

4 čena belog luka

2-3 krompira ili jedna tikvica

sveži peršun ili bosiljak

lovorov list

1 dl vode

sok od pola limuna

4-5 kašika maslinovog ulja

so

mešavina začina za ribu (ruzmarin, korijander, biber...)

Informer

Oslić na povrću iz rerne

Priprema:

Vatrostalnu posudu poprskajte maslinovim uljem, dodajte iseckano povrće, peršun, bosiljak, lovor i promešajte. U činijici pomešajte vodu, limunov sok, maslinovo ulje, so i začine koje volite, pa prelijte povrće. Posudu prekrijte alu-folijom, malo izbockajte i stavite na pola sata da se peče. Filete posušiti ubrusom, posoliti, pa svaki iseći na dva ili tri dela. Pred kraj pečenja otkriti povrće, staviti ribu na njega, malo je utisnuti u povrće, pa zapeći još deset minuta, otkriveno.

Prijatno!