11.02.2023.

06:10

Foto: Pixabay

Magazin

POHOVANI KAČKAVALJ! Za sve ljubitelje sira

SASTOJCI:

500 g kačkavalja
dve kašike brašna
50 g prezli
dva jajeta
300 ml ulja
mlevena ljuta paprika
limun

Informer

Pohovani kačkavalj

PRIPREMA:

Kačkavalj iseći na komade debljine prsta. U prvu činiju staviti brašno, u drugu umućena jaja, a u trećoj pomešati prezle i ljutu mlevenu papriku.

Kačkavalj uvaljati najpre u brašno, pa u jaja i na kraju u mešavinu prezli i ljute paprike. U šerpi zagrejati suncokretovo ulje, pa pržiti kačkavalj dok ne dobije lepu zlatnu boju.

Vaditi na salvetu da se ocedi od viška ulja. Preliti sveže ceđenim sokom od limuna i poslužiti dok je toplo, uz sos od brusnica ili prilog po želji.