Magazin
SALATA SA MEKSIČKIM ĆUFTAMA! Spremite se na fenomenalan ukus!
Kada pomisle na salatu, mnogi smatraju da je to samo neki zeleniš i ništa više. Međutim, salate mogu da budu mnogo bogatije i ukusnije, naročito ukoliko su spremljene na ovaj način:
SASTOJCI:
- kilogram mlevene junetine
- pola glavice crnog luka
- veza svežeg korijandera
- kašičica ljute mlevene paprike
- maslinovo ulje
- šaka rukole
- šaka spanaća
- dve šake matovilac salate
- šolja čeri paradajza
- so, biber, limun
PRIPREMA:
Meso staviti u činiju, dodati iseckan crni luk, korijander, mlevenu papriku, so i biber, te sve dobro sjediniti. Od dobijene smese formirati ćufte, pa ih pržiti u tiganju na zagrejanom ulju dok ne porumene sa svih strana. U međuvremenu u većoj činiji pomešati rukolu, spanać i matovilac, dodati ćufte, preliti uljem i sveže ceđenim sokom pola limuna, promešati i poslužiti.