Magazin
PIKANTNA PILEĆA KRILCA! Nećete moći da se zaustavite na dva!
Nema sumnje da će ova pileća krilca svake nedelje da se nađu na vašem jelovniku:
SASTOJCI:
- 2,5 kg pilećih krilaca
- šolja srednje ljutog čili sosa
- pola šolje maslaca
- dve kašike belog vinskog sirćeta
- kašika smeđeg šećera
- tri kašike kečapa
- so, biber, vlašac
PRIPREMA:
Krilca oprati, prosušiti, očistiti, pa posoliti i poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Potom ih okrenuti, te peći još 15 minuta. U međuvremenu u šerpi pomešati čili sos, sirće, šećer, kečap i maslac, pa mešati na umerenoj vatri dok ne počne da ključa. Pobiberiti i skloniti sa vatre. Dodati pečena krilca, dobro promešati, ostaviti da odstoji desetak minuta, posuti vlašcem i poslužiti.