15.02.2023.

17:30

Foto: Shutterstock

Magazin

PIKANTNA PILEĆA KRILCA! Nećete moći da se zaustavite na dva!

Nema sumnje da će ova pileća krilca svake nedelje da se nađu na vašem jelovniku:

SASTOJCI:

  • 2,5 kg pilećih krilaca
  • šolja srednje ljutog čili sosa
  • pola šolje maslaca
  • dve kašike belog vinskog sirćeta
  • kašika smeđeg šećera
  • tri kašike kečapa
  • so, biber, vlašac

PRIPREMA:

Krilca oprati, prosušiti, očistiti, pa posoliti i poređati na pleh obložen papirom za pečenje. Peći u rerni na 220 stepeni oko 20 minuta. Potom ih okrenuti, te peći još 15 minuta. U međuvremenu u šerpi pomešati čili sos, sirće, šećer, kečap i maslac, pa mešati na umerenoj vatri dok ne počne da ključa. Pobiberiti i skloniti sa vatre. Dodati pečena krilca, dobro promešati, ostaviti da odstoji desetak minuta, posuti vlašcem i poslužiti.