16.02.2023.

18:35

Foto: Shutterstock

Magazin

KREM ČORBA OD CVEKLE! Kada želite nešto da prezalogajite, a da je i zdravo i ukusno!

Ukoliko nekada osećate manju glad, a ne znate šta biste pojeli, topla i ukusna čorbica od cvekle će vam dobro doći:

SASTOJCI:

  • 500 g cvekle
  • dve kašike ulja
  • glavica crvenog luka
  • čen belog luka
  • stabljika celera
  • veća šargarepa
  • litar bistre pileće supe
  • 100 ml pavlake za kuvanje
  • kisela pavlaka
  • so, biber

PRIPREMA:

Cveklu očistiti i iseći na komade. Iseckan crni luk kratko propržiti u šerpi na zagrejanom ulju, dodati beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti cveklu, celer i šargarepu, pržiti dva-tri minuta, pa naliti supom. Kad proključa, začiniti, smanjiti vatru i lagano krčkati još 30 minuta. Čorbu potom izblendirati, vratiti na vatru, umešati pavlaku za kuvanje i krčkati još dva minuta. Poslužiti dok je toplo uz kiselu pavlaku.