Magazin
KREM ČORBA OD CVEKLE! Kada želite nešto da prezalogajite, a da je i zdravo i ukusno!
Ukoliko nekada osećate manju glad, a ne znate šta biste pojeli, topla i ukusna čorbica od cvekle će vam dobro doći:
SASTOJCI:
- 500 g cvekle
- dve kašike ulja
- glavica crvenog luka
- čen belog luka
- stabljika celera
- veća šargarepa
- litar bistre pileće supe
- 100 ml pavlake za kuvanje
- kisela pavlaka
- so, biber
PRIPREMA:
Cveklu očistiti i iseći na komade. Iseckan crni luk kratko propržiti u šerpi na zagrejanom ulju, dodati beli luk i mešati još minut. Potom ubaciti cveklu, celer i šargarepu, pržiti dva-tri minuta, pa naliti supom. Kad proključa, začiniti, smanjiti vatru i lagano krčkati još 30 minuta. Čorbu potom izblendirati, vratiti na vatru, umešati pavlaku za kuvanje i krčkati još dva minuta. Poslužiti dok je toplo uz kiselu pavlaku.