25.02.2023.

06:10

Foto: Shutterstock

Magazin

ZAPEČENI PUNJENI BATAT! Jedan od najboljih načina da iskoristite slatki krompir!

Sastojci:

2 batata

125 g šunke

100 g kelja

50 g feta sira

120 g krem sira

150 g sitnog sira

maslinovo ulje

sveže začinsko bilje po želji

so, biber 

Informer

Punjeni batat

Priprema:

Batat nekoliko puta izbockajte viljuškom i zamotanog u foliju pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Fetu isecite na komade i pomešajte sa šunkom. Kelj isecite na male komadiće i napravite miks sa šunkom i fetom. Krompir presecite napola, malo izdubite i napunite keljom, šunkom i fetom, pokapajte s malo maslinovog ulja i pecite još 15 minuta. Za sos pomešajte krem sir sa sitnim sirom i začinskim biljem. Začinite po ukusu i poslužite uz sladak krompir. 

Prijatno!