Foto: Shutterstock
Magazin
ZAPEČENI PUNJENI BATAT! Jedan od najboljih načina da iskoristite slatki krompir!
Sastojci:
2 batata
125 g šunke
100 g kelja
50 g feta sira
120 g krem sira
150 g sitnog sira
maslinovo ulje
sveže začinsko bilje po želji
so, biber
Informer
Priprema:
Batat nekoliko puta izbockajte viljuškom i zamotanog u foliju pecite oko 45 minuta na 200 stepeni. Fetu isecite na komade i pomešajte sa šunkom. Kelj isecite na male komadiće i napravite miks sa šunkom i fetom. Krompir presecite napola, malo izdubite i napunite keljom, šunkom i fetom, pokapajte s malo maslinovog ulja i pecite još 15 minuta. Za sos pomešajte krem sir sa sitnim sirom i začinskim biljem. Začinite po ukusu i poslužite uz sladak krompir.
Prijatno!