20.02.2023.

15:30

Foto: Shutterstock

Magazin

PASULJ sa KISELIM KUPUSOM i SLANINOM! Samo za gurmane!

Sastojci: 

400 g belog pasulja
800 g kiselog kupusa ribanca
300 g dimljene slanine
300 g crnog luka
tri čena belog luka
dva lista lovora
200 ml soka od paradajza
so, biber, ulje

Informer

Pasulj sa kiselim kupusom i slaninom

Priprema: 

Pasulj oprati, preliti vodom i ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan ga ocediti, naliti vodom i kuvati dok ne proključa. Opet zameniti vodu, začiniti i lagano krčkati dok ne omekša. U međuvremenu crni luk iseći na rebarca i kratko propržiti u većem tiganju zajedno sa slaninom isečenom na kockice. Ubaciti iseckan beli luk i mešati još minut, pa dodati kiseli kupus. Začiniti lovorom i mešati 10-15 minuta. Zatim dodati pasulj i sok od paradajza, sve dobro sjediniti, te prebaciti u podmazanu vatrostalnu činiju. Zapeći u rerni na 200 stepeni 30-40 minuta, pa poslužiti.

Prijatno!