22.02.2023.

22:50

Foto:

Magazin

KANAPEI SA DOMAĆOM PAČJOM PAŠTETOM! Zvuči komplikovano, a zapravo će vam postati omiljeno posluženje za druženja!

Kada želite da poslužite društvo ukusnom "grickalicom", verujemo da ćete se setiti recepta upravo ovih kanapea.

SASTOJCI:

  • 125 g maslaca
  • manja glavica crnog luka
  • 300 g pačje džigerice
  • kašika brašna
  • tri kašike konjaka
  • četvrt šolje pavlake za kuvanje
  • tri-četiri kifle sa semenkama
  • malo brusnice i nara
  • so, biber

PRIPREMA:

Crni luk sitno iseckati, pa kratko propržiti u tiganju na kašici maslaca. Dodati džigericu isečenu na komade, mešati tri minuta, pa posoliti i posuti brašnom. Smanjiti vatru i mešati još tri-četiri minuta, pa preliti konjakom. Kad alkohol ispari, skloniti sa vatre i prebaciti u blender. Pobiberiti, dodati pavlaku, izmiksati, te ubaciti preostali omekšali maslac i miksati dok se ne dobije ujednačena smesa. Kifle iseći na kolutove debljine prsta, premazati paštetom, ukrasiti narom i brusnicom, pa poslužiti.