Magazin
KANAPEI SA DOMAĆOM PAČJOM PAŠTETOM! Zvuči komplikovano, a zapravo će vam postati omiljeno posluženje za druženja!
Kada želite da poslužite društvo ukusnom "grickalicom", verujemo da ćete se setiti recepta upravo ovih kanapea.
SASTOJCI:
- 125 g maslaca
- manja glavica crnog luka
- 300 g pačje džigerice
- kašika brašna
- tri kašike konjaka
- četvrt šolje pavlake za kuvanje
- tri-četiri kifle sa semenkama
- malo brusnice i nara
- so, biber
PRIPREMA:
Crni luk sitno iseckati, pa kratko propržiti u tiganju na kašici maslaca. Dodati džigericu isečenu na komade, mešati tri minuta, pa posoliti i posuti brašnom. Smanjiti vatru i mešati još tri-četiri minuta, pa preliti konjakom. Kad alkohol ispari, skloniti sa vatre i prebaciti u blender. Pobiberiti, dodati pavlaku, izmiksati, te ubaciti preostali omekšali maslac i miksati dok se ne dobije ujednačena smesa. Kifle iseći na kolutove debljine prsta, premazati paštetom, ukrasiti narom i brusnicom, pa poslužiti.