23.02.2023.

19:35

Foto: Shutterstock

Magazin

PRŽENE NJOKE SA PARMEZANOM! Zadržavanje u kuhinji minimalno, a ukus neprevaziđen!

Ukoliko ste ljubitelji njoki, ovaj recept obavezno treba da probate:

SASTOJCI:

  • 400 g njoki
  • kašika maslinovog ulja
  • dva čena belog luka
  • 250 g pančete
  • malo majčine dušice
  • malo svežeg peršuna
  • 150 g parmezana u komadu
  • so, biber

PRIPREMA:

Njoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i staviti sa strane. U većem tiganju zagrejati maslinovo ulje, ubaciti cele čenove belog luka i pržiti minut-dva, da beli luk pusti aromu. Čenove potom odstraniti, a u tiganj ubaciti oceđene njoke, mešati još tri-četiri minuta, pa posoliti, pobiberiti, začiniti majčinom dušicom i peršunom. Skloniti sa vatre i prebaciti u adekvatnu činiju. Odozgo posuti parmezanom i odmah poslužiti.