Magazin
PRŽENE NJOKE SA PARMEZANOM! Zadržavanje u kuhinji minimalno, a ukus neprevaziđen!
Ukoliko ste ljubitelji njoki, ovaj recept obavezno treba da probate:
SASTOJCI:
- 400 g njoki
- kašika maslinovog ulja
- dva čena belog luka
- 250 g pančete
- malo majčine dušice
- malo svežeg peršuna
- 150 g parmezana u komadu
- so, biber
PRIPREMA:
Njoke kuvati u slanoj, ključaloj vodi, dok ne isplivaju na površinu, pa ih ocediti i staviti sa strane. U većem tiganju zagrejati maslinovo ulje, ubaciti cele čenove belog luka i pržiti minut-dva, da beli luk pusti aromu. Čenove potom odstraniti, a u tiganj ubaciti oceđene njoke, mešati još tri-četiri minuta, pa posoliti, pobiberiti, začiniti majčinom dušicom i peršunom. Skloniti sa vatre i prebaciti u adekvatnu činiju. Odozgo posuti parmezanom i odmah poslužiti.