Foto: bakina kuhinja
Magazin
PITA KROMPIRUŠA! Bolja nego ona iz pekare
Sastojci:
pakovanje kora za pitu Informer
četiri veća krompira
glavica crnog luka
200 ml kisele vode
so, biber
Priprema:
Iseckajte crni luk, prodinstajte na malo vode i posolite. Oljušteni krompir izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom.
Začinite po ukusu, mešajte još dva-tri minuta, pa sklonite s vatre. Prvu koru poprskajte kiselom vodom, preko nje stavite još dve kore, ponovo poprskajte, pa ravnomerno rasporedite fil od krompira i luka.
Urolajte i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak dok god imate kora i fila. Pre nego što stavite u rernu, poprskajte svaki rolat sa još malo kisele vode i pecite na 180 stepeni oko pola sata, dok ne porumene.