Autor: Informer.rs

28.02.2023.

14:15

Foto: bakina kuhinja

Magazin

PITA KROMPIRUŠA! Bolja nego ona iz pekare

Sastojci:

pakovanje kora za pitu
četiri veća krompira
glavica crnog luka
200 ml kisele vode
so, biber

Informer

Pita sa krompirom

Priprema:

Iseckajte crni luk, prodinstajte na malo vode i posolite. Oljušteni krompir izrendajte na krupno rende, pa ga pomešajte i propržite zajedno s lukom.

Začinite po ukusu, mešajte još dva-tri minuta, pa sklonite s vatre. Prvu koru poprskajte kiselom vodom, preko nje stavite još dve kore, ponovo poprskajte, pa ravnomerno rasporedite fil od krompira i luka.

Urolajte i stavite u pleh obložen papirom za pečenje. Ponovite postupak dok god imate kora i fila. Pre nego što stavite u rernu, poprskajte svaki rolat sa još malo kisele vode i pecite na 180 stepeni oko pola sata, dok ne porumene.