06.03.2023.

13:30

Foto: Shutterstock

Magazin

LAZANJE sa SOČIVOM i PATLIDŽANOM! Zalogaji koji čiste dušu i telo!

Sastojci: 

stabljika celera
glavica crnog luka
dve šargarepe
dva manja patlidžana
crvena paprika babura
dva čena belog luka
200 g crvenog sočiva
600 g paradajz pelata
100 ml soka od paradajza
350 ml bistre supe od povrća
kore za lazanje
so, biber, ulje

Informer

Lazanje sa sočivom i patlidžanom

Priprema: 

Jedan patlidžan iseći na trake, posoliti i ostaviti da odstoji desetak minuta, a drugi iseći na kockice. U tiganju propržiti crni i beli luk, pa dodati iseckan patlidžan, celer, papriku, šargarepu, so i biber. Dinstati dva-tri minuta, dodati sočivo, usitnjen pelat i supu, pa kad provri smanjiti vatru i krčkati 30 minuta. Malo smese sipati u vatrostalnu činiju, odozgo poređati sloj kora za lazanje, pa preko toga rasporediti smesu od sočiva. Prekriti korama i trakama patlidžana, preliti sokom od paradajza i peći u rerni na 180 stepeni oko 40 minuta.

Prijatno!