Autor: Informer.rs

07.03.2023.

12:34

Foto:

Magazin

SARMA SA PRAZILUKOM I PIRINČEM! Ukusan ručak od 3 namirnice, po receptu naših baka

Sastojci:

1 srednja glavica kiselog kupusa

200 g pirinča

100 ml ulja

1 praziluk

1 kašika mlevene paprike

1 kašičica bibera

So po potrebi

Informer

Sarma

Priprema:

Na zagrejanom ulju propržite iseckan praziluk na kolutove da omekša. Dodajte pirinač i mešajte dok ne promeni boju. Dodajte so, mlevenu papriku i sipajte šolju vode ili više ako je potrebno. Kad provri sklonite sa vatre. Od kiselog kupusa odvajite listove.

Na list kupusa stavite kašiku fila i uvijte sarmu. Ređajte ih u šerpu, prelijte vodom da ogreznu i sipajte ulje. Podozgo poređajte listove kupusa, poklopite i kuvajte sarme na tihoj vatri dok ne pirinač ne omekša.