09.03.2023.

08:17

Foto: Shutterstock

Magazin

PITA SA JABUKAMA I CIMETOM! Zamirisaće cela kuća, a o ukusu će se tek pričati!

Pite su uvek dobar izbor, još ukoliko je sa jabukama, tu nema greške:

SASTOJCI:

  • šolja šećera
  • pola šolje ulja
  • šolja kisele vode
  • dve šolje brašna
  • kašičica sode bikarbone
  • kašika soka od limuna
  • kašičica ekstrakta vanile
  • prstohvat soli
  • kašičica cimeta
  • 1,5 kg jabuka
  • pet kašika smeđeg šećera

PRIPREMA:

Jabuke očistiti, izrendati, staviti u šerpu, pa dodati smeđi šećer i dinstati na umerenoj vatri dok ne ispari višak tečnosti. Začiniti cimetom i skloniti sa strane. U činiji sjediniti šećer, vanilu, ulje i kiselu vodu. Sodu bikarbonu razmutiti sa sokom od limuna, sipati u smesu sa šećerom, pa postepeno dodavati brašno pomešano sa malo soli i sve dobro sjediniti. Polovinu smese izliti u pleh obložen papirom za pečenje, odozgo rasporediti fil od jabuka, pa prekriti preostalim testom. Peći u rerni na 180 stepeni 45 minuta.