Magazin
PITA SA JABUKAMA I CIMETOM! Zamirisaće cela kuća, a o ukusu će se tek pričati!
Pite su uvek dobar izbor, još ukoliko je sa jabukama, tu nema greške:
SASTOJCI:
- šolja šećera
- pola šolje ulja
- šolja kisele vode
- dve šolje brašna
- kašičica sode bikarbone
- kašika soka od limuna
- kašičica ekstrakta vanile
- prstohvat soli
- kašičica cimeta
- 1,5 kg jabuka
- pet kašika smeđeg šećera
PRIPREMA:
Jabuke očistiti, izrendati, staviti u šerpu, pa dodati smeđi šećer i dinstati na umerenoj vatri dok ne ispari višak tečnosti. Začiniti cimetom i skloniti sa strane. U činiji sjediniti šećer, vanilu, ulje i kiselu vodu. Sodu bikarbonu razmutiti sa sokom od limuna, sipati u smesu sa šećerom, pa postepeno dodavati brašno pomešano sa malo soli i sve dobro sjediniti. Polovinu smese izliti u pleh obložen papirom za pečenje, odozgo rasporediti fil od jabuka, pa prekriti preostalim testom. Peći u rerni na 180 stepeni 45 minuta.