11.03.2023.

17:00

Foto: Shutterstock

Magazin

"PIJANI" BANANA HLEB! Caka je u ovom alkoholnom piću - daje mu poseban šmek!

Ukoliko volite da eksperimentišete i iznenađujete ukućane, ovaj "pijani" banana hleb je pravi izbor za to.

SASTOJCI:

  • šest zrelih banana
  • šolja i po brašna
  • trećina šolje kakao-praha
  • pola šolje smeđeg šećera
  • dve kašičice praška za pecivo
  • pola kašičice sode bikarbone
  • malo cimeta
  • pola šolje bademovog mleka
  • dve-tri kašike burbona
  • kašičica jabukovog sirćeta
  • kašičica ekstrakta vanile

PRIPREMA:

Pomešati bademovo mleko i jabukovo sirće i ostaviti da odstoji pet minuta. U većoj činiji sjediniti tri izgnječene banane, med, vanilu, burbon, dodati mleko sa sirćetom i još jednom sve dobro pomešati. Potom umešati brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i prstohvat soli, sjediniti, pa izliti u podmazan pleh. Odozgo rasporediti preostale banane isečene na komade i peći u rerni na 180 stepeni 55-60 minuta.