Magazin
"PIJANI" BANANA HLEB! Caka je u ovom alkoholnom piću - daje mu poseban šmek!
Ukoliko volite da eksperimentišete i iznenađujete ukućane, ovaj "pijani" banana hleb je pravi izbor za to.
SASTOJCI:
- šest zrelih banana
- šolja i po brašna
- trećina šolje kakao-praha
- pola šolje smeđeg šećera
- dve kašičice praška za pecivo
- pola kašičice sode bikarbone
- malo cimeta
- pola šolje bademovog mleka
- dve-tri kašike burbona
- kašičica jabukovog sirćeta
- kašičica ekstrakta vanile
PRIPREMA:
Pomešati bademovo mleko i jabukovo sirće i ostaviti da odstoji pet minuta. U većoj činiji sjediniti tri izgnječene banane, med, vanilu, burbon, dodati mleko sa sirćetom i još jednom sve dobro pomešati. Potom umešati brašno, kakao, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, cimet i prstohvat soli, sjediniti, pa izliti u podmazan pleh. Odozgo rasporediti preostale banane isečene na komade i peći u rerni na 180 stepeni 55-60 minuta.