19.03.2023.

23:20

Foto: Shutterstock

Magazin

ČILI KON KARNE! Specijalitet od mlevenog mesa!

Sastojci: 

veća glavica crnog luka
crvena paprika babura
dva čena belog luka
dve čili papričice
kašičica kumina
500 g mlevene junetine
400 g paradajz pelata
dve kašike paradajz pirea
kašičica šećera
300 ml bistre goveđe supe
400 g crnog pasulja iz konzerve
so, biber, ulje

Informer

Čili kon karne

Priprema: 

Crni luk sitno iseckati i kratko propržiti u većem tiganju na zagrejanom ulju. Dodati izgnječeni beli luk, iseckanu baburu, čili papričice, kumin, so i biber, mešati još pet minuta, te ubaciti i meso. Pojačati vatru i pržiti uz konstantno mešanje dok meso ne promeni boju, pa preliti supom. Dodati paradajz pire i usitnjeni pelat, začiniti po ukusu, pa kad proključa, smanjiti vatru i lagano krčkati 25 minuta. Na kraju dodati oceđen pasulj, kuvati još 15 minuta, pa poslužiti.

Prijatno!