Foto: Shutterstock
Magazin
ČILI KON KARNE! Specijalitet od mlevenog mesa!
Sastojci:
veća glavica crnog luka Informer
crvena paprika babura
dva čena belog luka
dve čili papričice
kašičica kumina
500 g mlevene junetine
400 g paradajz pelata
dve kašike paradajz pirea
kašičica šećera
300 ml bistre goveđe supe
400 g crnog pasulja iz konzerve
so, biber, ulje
Priprema:
Crni luk sitno iseckati i kratko propržiti u većem tiganju na zagrejanom ulju. Dodati izgnječeni beli luk, iseckanu baburu, čili papričice, kumin, so i biber, mešati još pet minuta, te ubaciti i meso. Pojačati vatru i pržiti uz konstantno mešanje dok meso ne promeni boju, pa preliti supom. Dodati paradajz pire i usitnjeni pelat, začiniti po ukusu, pa kad proključa, smanjiti vatru i lagano krčkati 25 minuta. Na kraju dodati oceđen pasulj, kuvati još 15 minuta, pa poslužiti.
Prijatno!