Magazin
PATLIDŽAN na ITALIJANSKI NAČIN! Lagano, prolećno varivo!
Sastojci:
dva srednja patlidžana
dve glavice crvenog luka
maslinovo ulje
pet čenova belog luka
crvena i žuta paprika babura
svež bosiljak
dva veća zrela paradajza
300 g paradajz pelata
čili papričica
so, biber
Priprema:
Patlidžan oprati, očistiti, iseći na kocke, pa staviti u cediljku i posoliti. Ostaviti da odstoji desetak minuta, te isprati i ocediti. U većoj šerpi na zagrejanom ulju propržiti iseckan crveni luk, te dodati izgnječeni beli luk, patlidžan, čili papričicu i iseckane paprike. Mešati pet minuta, pa ubaciti usitnjen pelat, iseckan paradajz, so, biber i bosiljak, pa krčkati dok povrće ne omekša i dok ne ispari višak tečnosti. Poslužiti dok je toplo.
Prijatno!