Magazin
NAJBOLJI BAKIN KOLAČ! Poslastica koja nas asocira na detinjstvo
Sastojci:
3 jaja
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Manja šolja ulja
250 ml Moja Kravica mleka bez masti
500 g brašna
Narendana kora jednog limuna
Priprema:
Odvojite belanca od žumanaca i penasto umutite belanca. Dok mutite postepeno dodajte šećer, vanilin šećer, žumanca, ulje, mleko i narendanu limunovu koru, tako da tekstura bude što homogenija.
Nastavite sa mućenjem, dok ne dobijete glatku masu. Ugrejte aparat, kašikom sipajte smesu na sredinu, čvrsto preklopite aparat i pecite oko 5 minuta, dok kolači ne budu prepoznatljive boje.
Filovanje prepuštamo vama. Po ukusu možete ih preliti domaćim sirupom od voća, upotpunite jagodama sa šlagom, džemom ili čokoladnim kremom, pa čak i istopljenom čokoladom.