27.03.2023.

07:20

Foto: Shutterstock

Magazin

AROMATIČNI OMLET! Jaja ne moraju da budu tipična i dosadna - napravite ih sa ovim začinima i oduševićete se ukusom!

Svi koji vole da jedu jaja za doručak, biće oduševljeni ovom verzijom, koja se veoma brzo pravi:

SASTOJCI:

  • dve kašike mleka
  • ravna kašičica brašna
  • četiri jajeta
  • kašičica origana
  • čen belog luka
  • ljuta tucana paprika
  • peršun, vlašac
  • so, biber, ulje

PRIPREMA:

Brašno pomešati sa mlekom da se dobije smesa bez grudvica, pa dodati jaja i sve dobro umutiti. Dodati izgnječeni beli luk, malo iseckanog vlašca i origano. U tiganju zagrejati ulje, sipati smesu od jaja, te peći na umerenoj vatri dok se sa donje strane ne uhvati korica. Pažljivo okrenuti, peći još minut-dva, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom u ljutom tucanom paprikom, pa poslužiti dok je toplo.