Magazin
AROMATIČNI OMLET! Jaja ne moraju da budu tipična i dosadna - napravite ih sa ovim začinima i oduševićete se ukusom!
Svi koji vole da jedu jaja za doručak, biće oduševljeni ovom verzijom, koja se veoma brzo pravi:
SASTOJCI:
- dve kašike mleka
- ravna kašičica brašna
- četiri jajeta
- kašičica origana
- čen belog luka
- ljuta tucana paprika
- peršun, vlašac
- so, biber, ulje
PRIPREMA:
Brašno pomešati sa mlekom da se dobije smesa bez grudvica, pa dodati jaja i sve dobro umutiti. Dodati izgnječeni beli luk, malo iseckanog vlašca i origano. U tiganju zagrejati ulje, sipati smesu od jaja, te peći na umerenoj vatri dok se sa donje strane ne uhvati korica. Pažljivo okrenuti, peći još minut-dva, posoliti, pobiberiti, začiniti peršunom u ljutom tucanom paprikom, pa poslužiti dok je toplo.