27.03.2023.

13:15

Foto: Shutterstock

Magazin

PILEĆA ČORBA S MLADIM POVRĆEM! Lagano glavno jelo ili predjelo!

Sastojci:

pileći file

2 mlade šargarepe isečene na kolutove

stabljika celera isečena na kolutove

iseckan mladi crni i beli luk

kašika maslinovog ulja

šolja kuvanog pirinča

3 šolje pilećeg bujona (možete koristiti i vodu)

so i biber po ukusu

Informer

Pileća čorba s mladim povrćem

Priprema:

Pileći file stavite u šerpu i nalijte vodom da ga prekrije. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko pola sata, dok se meso potpuno ne skuva. Meso izvadite iz šerpe i ostavite da se malo ohladi, pa ga isecite ili iscepkajte na komadiće. U šerpi na maslinovom ulju dinstajte luk, šargarepu i celer dok ne omekša. Dodajte kuvani pirinač, promešajte, pa sipajte bujon i ostavite da provri. Smanjite temperaturu, dodajte isečene komade piletine i kuvajte još 10 minuta, dok se ukusi dobro ne sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu i poslužite dok je toplo.

Prijatno!