Magazin
PILEĆA ČORBA S MLADIM POVRĆEM! Lagano glavno jelo ili predjelo!
Sastojci:
2 mlade šargarepe isečene na kolutove
stabljika celera isečena na kolutove
iseckan mladi crni i beli luk
kašika maslinovog ulja
šolja kuvanog pirinča
3 šolje pilećeg bujona (možete koristiti i vodu)
so i biber po ukusu
Priprema:
Pileći file stavite u šerpu i nalijte vodom da ga prekrije. Kuvajte na srednjoj temperaturi oko pola sata, dok se meso potpuno ne skuva. Meso izvadite iz šerpe i ostavite da se malo ohladi, pa ga isecite ili iscepkajte na komadiće. U šerpi na maslinovom ulju dinstajte luk, šargarepu i celer dok ne omekša. Dodajte kuvani pirinač, promešajte, pa sipajte bujon i ostavite da provri. Smanjite temperaturu, dodajte isečene komade piletine i kuvajte još 10 minuta, dok se ukusi dobro ne sjedine. Posolite i pobiberite po ukusu i poslužite dok je toplo.
Prijatno!