Autor: Informer.rs

06.04.2023.

11:00

Foto: pexels.com

Magazin

KAKO DA VAM JAJA NE PUCAJU TOKOM KUVANJA? Mali trikovi za Vaskrs

To ne zavisi samo od temperature na kojoj se kuvaju već i od njihove svežine, debljine ljuske, ali i posude u kojoj ih kuvate.

Sveža jaja manje pucaju, a njihovu svežinu možete da proverite tako što ćete ubaciti jaje po jaje u čašu sa vodom. Ako potone, sveže je. Jaje koje je dugo stajalo neće potonuti.

Čvrstina ljuske određuje se prema njenoj boji. Bela jaja imaju tanju ljusku od tamnijih. Ako nameravate da ih farbate u lukovini, birajte tamnija. Bela su bolja za svetlije boje, ali je rizik da napuknu tokom kuvanja veći.

Informer

Jaja

Važno je i da jaja budu van frižidera bar sat-dva pre kuvanja. Kuvajte ih u dovoljno velikoj posudi da imaju prostora i nalijte bolje mlakom, a ne hladnom vodom, i posolite je.

Kuvajte ih na srednjoj temperaturi, a iskusne domaćice tvrde da je 10 minuta u vodi koja umereno ključa dovoljno da jaje bude dobro kuvano.

Ukoliko želite da imate jarko crvena jaja za Vaskrs, probajte novu tehniku farbanja, a više o tome saznajte klikom na ovaj link.