Autor: Informer.rs

07.04.2023.

08:00

Foto: Pixabay

Magazin

NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE! Jedan sastojak ih čini posebno ukusnim

Sastojci:

250 g brašna
150 ml sojinog mleka
dve kašike šećera
dve kašike ulja
kesica suvog kvasca
prstohvat soli
ulje za prženje

Za fil:

200 g margarina
100 g šećera u prahu
kesica vanilin-šećera
dve kašike džema od kajsije

Informer

Krofne

Priprema:


Pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer i prstohvat soli. Dodajte sojino mleko i ulje i mešajte da dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite na toplom pola sata da nadođe.

U međuvremenu spremite fil. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu i vanilin-šećerom. Dodajte džem od kajsije i mešajući sjedinite.

Kada testo naraste, izdvojte 12 do 15 loptica. Svaku krofnu rastanjite oklagijom na dva centimetra i ostavite 20 minuta da se podignu. Pržite ih u zagrejanom ulju da porumene sa obe strane. Vadite ih na ubrus da se ocede i ohlade, pa potom punite filom.