Magazin
NAJBOLJI RECEPT ZA KROFNE! Jedan sastojak ih čini posebno ukusnim
Sastojci:
250 g brašna
150 ml sojinog mleka
dve kašike šećera
dve kašike ulja
kesica suvog kvasca
prstohvat soli
ulje za prženje
Za fil:
200 g margarina
100 g šećera u prahu
kesica vanilin-šećera
dve kašike džema od kajsije
Priprema:
Pomešajte brašno, suvi kvasac, šećer i prstohvat soli. Dodajte sojino mleko i ulje i mešajte da dobijete glatko testo. Pokrijte i ostavite na toplom pola sata da nadođe.
U međuvremenu spremite fil. Umutite penasto margarin sa šećerom u prahu i vanilin-šećerom. Dodajte džem od kajsije i mešajući sjedinite.
Kada testo naraste, izdvojte 12 do 15 loptica. Svaku krofnu rastanjite oklagijom na dva centimetra i ostavite 20 minuta da se podignu. Pržite ih u zagrejanom ulju da porumene sa obe strane. Vadite ih na ubrus da se ocede i ohlade, pa potom punite filom.