Autor: Informer.rs

07.04.2023.

16:35

Foto: Shutterstock

Magazin

LENJA PITA IZ BAKINE KUHINJE! Ponovo otkrijte ukus detinjstva

Sastojci:

500g kora za pitu
1kg jabuka
150g šećera
1 kašika cimeta
100g mlevenih oraha
100g ulja
100g griza
100g putera
200ml gazirane mineralne vode

Informer

Lenja pita

Priprema:

Ogulite jabuke, narendajte ih i pomešajte sa šećerom i cimetom.Umutite ulje, griz, mlevene orahe i mineralnu vodu dok ne dobijete glatku smesu. Uzmite pleh, namažite ga puterom i stavite prvu koru. Preko nje stavite malo od pripremljene smese od ulja, orašastih plodova i mineralne vode.

Dodajte drugu koru pa opet prelijte smesom. Ovo ponavljajte dok ne potrošite sve kore.
Završite sa poslednjom korom i premažite je puterom.

Nožem iseckajte lenju pitu na željene kocke i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30-40 minuta, dok ne dobije lepu zlatnu boju. Poslužite toplu, uz šlag ili sladoled po želji. Uživajte!