Magazin
DVOSLOJNI ČOKO KOLAČ! Savršen za neočekivane goste ili brzinsku poslasticu
Sastojci:
200g brašna
200g šećera
50g kakao praha
1 kesica praška za pecivo
1/2 kašičice soli
2 jaja
150ml mleka
100ml ulja
1 kašičica ekstrakta vanile
100g čokolade za kuvanje
100ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C i obložite pleh za pečenje papirom za pečenje. U velikoj činiji, pomešajte brašno, šećer, kakao prah, prašak za pecivo i so. U drugoj činiji, umutite jaja, mleko, ulje i ekstrakt vanile.
Dodajte mokre sastojke u suve i dobro promešajte dok se ne sjedine. Rastopite čokoladu na pari ili u mikrotalasnoj, a zatim dodajte slatku pavlaku i mešajte dok se smesa ne sjedini.
Ulijte polovinu smese za kolač u pripremljeni pleh za pečenje. Prelijte smesom od čokolade i pavlake, zatim prekrijte ostatkom smese za kolač.
Pecite u rerni oko 25-30 minuta ili dok čačkalica koju ste zaboli u kolač ne izađe čista. Izvadite iz rerne i ostavite da se ohladi pre sečenja i posluživanja.