10.04.2023.

13:12 >> 13:13

Foto: Shutterstock

Magazin

ŠTA KUVATE za RUČAK? Sočna rebarca u ljutom sosu!

Sastojci: 

1 kg svinjskih rebara
čaša belog vina
dve kašike putera
kašičica belog luka u prahu
pola kašičice aleve paprike
so, biber

Za preliv:

četiri kašike ljutog kečapa
dve kašike balzamiko sirćeta
kašika meda
pola kašičice origana
pola kašičice ljute aleve paprike
so

Informer

Ljuta rebarca 

Priprema: 

Pomešati so i alevu papriku i utrljati u rebarca. Preliti belim vinom i ostaviti da se mariniraju dva sata u frižideru. Poređati ih u pleh, a na svaki komad staviti malo putera. Staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni, a posle 20 minuta okrenuti i peći još toliko. U međuvremenu, pomešati sastojke za preliv i kuvati ih na tihoj vatri uz mešanje. Izvaditi pleh sa rebrima, preliti ih sosom, pa zapeći još desetak minuta. Služiti uz bareni krompir.

Prijatno!