15.04.2023.

09:03

Foto: Shutterstock

Magazin

JUNEĆI MEDALJONI u SOSU od VINA! Fini, svečani ručak ili večera!

Sastojci: 

800 g junećeg filea
dve čaše crnog vina
goveđa kocka za supu
pola glavice crnog luka
kašičica belog luka u prahu
list celera
so, biber

Informer

Juneći medaljoni u sosu od vina

Priprema: 

Meso posoliti, pobiberiti i posuti belim lukom u prahu. Staviti u vatrostalnu posudu, dodati sitno seckani crni luk i list celera, uliti malo vode i peći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko sat vremena. Pečeno meso izvaditi na tanjir, a sos iz pleha iskoristiti za pravljenje sosa. Naliti po potrebi još malo vode, razmutiti kocku za supu, pa dodati vino. Kuvati dok tečnost ne uvri do željene gustine. File iseći na šnite, servirati sa povrćem na tanjir i preliti sosom.

Prijatno!