Autor: Informer.rs

12.04.2023.

22:00

Foto: Freepick

Magazin

KAKO SE PRAVILNO LJUŠTI KROMPIR? Devojka podelila trik koji je izazvao raspravu među stručnjacima! (VIDEO)

Pripremite se da naučite novi trik za ljuštenje krompira i povrća koji će vas ostaviti u čudu. TikTok korisnica pod imenom Dženifer otkrila je tajnu korišćenja ljuštilice koja je mnoge ostavila zbunjenima. Od sada, ovaj mali kuhinjski alat neće biti isti.

U svom TikTok videu, Dženifer objašnjava:

- Da li ste znali da je razlog zašto se ljuštilice za krompir okreću napred i nazad taj što ne možete samo ići prema dole, već i napred dok ljuštite? To vam omogućava da brzo oljuštite ceo krompir bez podizanja ljuštilice s povrća.

Nakon objavljivanja videa, korisnici su ostavljali komentare o ovom novom triku:

- Uvek sam bio frustriran misleći da mi ljuštilica nije dobra. - podelio je jedan korisnik, a komentari su nastavili da se nižu:

- Sada se pitam da li uopšte umem da kuvam. Hvala za još jedan sjajan savet!

- Ozbiljno razmišljam o svemu što trenutno radim u životu.

Nakon što je video podeljen na Tviteru, dvojica profesionalaca su se uključila u raspravu. Jedan je napisao:

- Kao studentu kulinarstva ovo mi je bolno za gledati, ljuštilica je dizajnirana da odgovara i levorukima i dešnjacima, nikad ne povlačite ljuštilicu prema sebi osim ako želite povećati rizik od povrede, isto važi i za nož ili bilo koji oštar predmet.

Međutim, drugi je student kulinarstva odgovorio:

- Hej, i ja sam student kulinarstva - ne mislim da postoji problem s ljuštenjem prema sebi - mnogi moji instruktori i glavni kuvar u restoranu u kojem radim ljušte prema sebi, bilo da koriste ljuštilicu starijeg stila ili brzu ljuštilicu u obliku slova Y kao što je prikazano.