Magazin
NAJTRAŽENIJI RECEPT NA INTERNETU! Otkrijte tajnu savršenog lava kolača koji će oduševiti vaše nepce!
Sastojci:
170 g crne čokolade
1/2 šolje putera
1 šolja šećera
2 jaja
2 žumanca
1/3 šolje brašna
prstohvat soli
1 kašičica ekstrakta vanile
dodatno: puter i brašno za pripremu kalupa
voće, sladoled ili šlag za dekoraciju po želji
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni i pripremite kalup za pečenje (idealni kalupi za mafine ili sufle).
Otopite čokoladu i puter u posudi postavljenoj iznad lonca vode koja se ključa na laganoj vatri.
Dodajte šećer i dobro promešajte. Dodati jaja i žumanca i sve dobro izmešati.
Dodati brašno, so i ekstrakt vanile i ponovo sve dobro izmešati. Kalup za pečenje namazati puterom i posuti brašnom. Sipajte smesu u pripremljeni kalup do pola.
U svaki kalup stavite kocku čokolade. Zatim smesu prelijte preko kocke čokolade.
Pecite 12-15 minuta. Izvadite iz rerne i ostavite da se malo ohladi. Okrenite kalup na tanjir i pospite kakao ili šećer u prahu na vrh lava kolača. Poslužite toplo uz sladoled, šlag ili sveže voće.