23.04.2023.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

UKUSNO i HRANLJIVO! Bakina čorba od krompira, paradajza i mesa!

Sastojci:

komad junećeg mesa (ili pilećeg)
malo ulja
glavica crnog luka
jedna ili par šargarepi
zelen
peršun
list celera ili kelj
suvi začin
so
mleveni biber
lovor
par krompira
kuvani paradajz

Informer

Bakina čorba od krompira, paradajza i mesa

Priprema:

Sitno iseckati glavicu crnog luka, jednu ili više šargarepa kao i zelen, zatim sitno iseckati peršun i list celera ukoliko ga imate pa sve to prodinstati na ulju i po potrebi dodavati po malo vode. Na komadiće iseckati meso pa dodati povrću da se i ono malo prodinsta. Naliti vode do polovine šerpe pa začiniti čorbu i ostaviti da se kuva 40-tak minuta. Kada je meso skoro već skuvano naliti čorbu kuvanim paradajzom, promešati pa dodati par krompira seckanih na kockice. Kuvati sve dok se krompir ne skuva.

Prijatno!