Magazin
HUMUS sa SREMUŠEM! Savršeni, domaći namaz!
Sastojci:
250 g pečenih leblebija
sok od limuna (po ukusu)
1,5 dl maslinovog ulja
3 kašike tahinija (taan-susamova pasta)
so
biber
ljuta začinska paprika (po želji)
veza sremuša
topla voda 1 dl za početak i još po potrebi i ukusu
Priprema:
Sve sastojke i malo tople vode staviti u multipraktik ili secko. Krenuti da sitnite i povremeno proverite da li treba dodati još vode. Kada ste dobili željenu teksturu, prespite u posudu odgovarajuće veličine pa zalite sa malo maslinovog ulja, poklopite i stavite u frižider da se ohladi. U frižideru humus možete čuvati i upotrebljavati barem pet dana, savetuje Lepi Brka. Ako vam se svidi ovaj recept za humus možete napraviti i veće količine jer ovako pripremljen humus možete da čuvate i u zamrzivaču i duže pa da se ne mučite da ga pravite svako malo.
Prijatno!