24.04.2023.

10:12

Foto: Shutterstock

Magazin

HUMUS sa SREMUŠEM! Savršeni, domaći namaz!

Sastojci:

250 g pečenih leblebija

sok od limuna (po ukusu)

1,5 dl maslinovog ulja

3 kašike tahinija (taan-susamova pasta)

so

biber

ljuta začinska paprika (po želji)

veza sremuša

topla voda 1 dl za početak i još po potrebi i ukusu

Informer

Humus sa sremušem

Priprema:

Sve sastojke i malo tople vode staviti u multipraktik ili secko. Krenuti da sitnite i povremeno proverite da li treba dodati još vode. Kada ste dobili željenu teksturu, prespite u posudu odgovarajuće veličine pa zalite sa malo maslinovog ulja, poklopite i stavite u frižider da se ohladi. U frižideru humus možete čuvati i upotrebljavati barem pet dana, savetuje Lepi Brka. Ako vam se svidi ovaj recept za humus možete napraviti i veće količine jer ovako pripremljen humus možete da čuvate i u zamrzivaču i duže pa da se ne mučite da ga pravite svako malo.

Prijatno!