Magazin
ŠPAGETE sa PEČURKAMA i GORGONZOLOM! Brzi prolećni obrok!
Sastojci:
400 g špageta
glavica crnog luka
dva čena belog luka
400 g šampinjona
600 g paradajz pelata
svež bosiljak, origano
125 g gorgonzole
so, biber, ulje
Priprema:
Špagete skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Zatim ubaciti na listiće isečene šampinjone, posoliti i pobiberiti, te mešati dok ne ispari višak tečnosti. Dodati usitnjeni pelat, origano i bosiljak, kuvati dok ne proključa, pa smanjiti vatru i lagano krčkati još 20 minuta. Dodati oceđene špagete, posuti izmrvljenom gorgonzolom i poslužiti dok je toplo.
Prijatno!