24.04.2023.

22:00

Foto: Shutterstock

Magazin

ŠPAGETE sa PEČURKAMA i GORGONZOLOM! Brzi prolećni obrok!

Sastojci: 

400 g špageta
glavica crnog luka
dva čena belog luka
400 g šampinjona
600 g paradajz pelata
svež bosiljak, origano
125 g gorgonzole
so, biber, ulje

Informer

Špagete sa pečurkama i gorgonzolom

Priprema: 

Špagete skuvati u slanoj, ključaloj vodi, prema uputstvu sa pakovanja. U većem tiganju na zagrejanom ulju propržiti iseckan crni luk, pa dodati izgnječen beli luk i mešati još minut. Zatim ubaciti na listiće isečene šampinjone, posoliti i pobiberiti, te mešati dok ne ispari višak tečnosti. Dodati usitnjeni pelat, origano i bosiljak, kuvati dok ne proključa, pa smanjiti vatru i lagano krčkati još 20 minuta. Dodati oceđene špagete, posuti izmrvljenom gorgonzolom i poslužiti dok je toplo.

Prijatno!