Foto:
Magazin
ROŠTILJ ZA PRAZNIČNO OKUPLJANJE! Recept za savršen 1. maj!
Sastojci:
4 pilećih filea Informer
4 kobasice
4 rebrasta odreska
2 crvene paprike
2 tikvice
1 patlidžan
1/4 šolje meda
2 kašike senfa
1/4 šolje maslinovog ulja
2 kašičice začina za piletinu (ili po vašem izboru)
1 pivo
so i biber po ukusu
Priprema:
Marinirajte piletinu u mešavini meda, senfa, maslinovog ulja i začina za piletinu najmanje 30 minuta pre pečenja. Takođe marinirajte kobasice u pivu najmanje 30 minuta pre pečenja.
Rebraste odreske pre pečenja posolite i pobiberite. Paprike, tikvice i patlidžan iseći na kolutiće, preliti maslinovim uljem, posoliti i pobiberiti. Zagrejte roštilj na srednju vatru.
Stavite piletinu, kobasice, odreske i povrće na roštilj i pecite oko 10-15 minuta sa svake strane, ili dok ne porumene i ne budu pečene. Poslužite toplo i uživajte u svežem i ukusnom roštilju!