Magazin
GRILOVANE TIKVICE! Lagani obrok za sve one koji nisu mnogo gladni
Sastojci:
tri velike tikvice
ljuta papričica
dve kašike maslaca
Za bešamel sos:
dve kašike maslaca
dve kašike brašna
prstohvat soli i bibera
dve kašike parmezana
350 ml mleka
Priprema:
Tikvice oljuštite i narendajte, pa ih ocedite i ostavite da odstoje 15 minuta. Na dve kašike maslaca u tiganju kratko prodinstajte sitno seckanu ljutu papriku, dodajte proceđene tikvice, posolite i nastavite dinstanje dok tikvice ne omekšaju.
Pomerite s vatre i pripremite sos. U manjoj posudi zagrejte dve kašike maslaca, dodajte brašno i neprestano mešajte.
Kad dobije zlatnu boju, polako sipajte mleko i mešajte da se razbiju grudvice. Posolite i pobiberite po ukusu i mešajte dok se sos ne zgusne. Pripremljene tikvice rasporedite po vatrostalnoj posudi, prelijte ih bešamel sosom, pospite parmezanom i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 20 minuta.