11.05.2023.

06:10

Foto: Shutterstock

Magazin

KROMPIR-ČORBA SA PEČURKAMA! I zdravo i zasitno!

Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
glavica crnog luka, iseckana
2 čena belog luka, iseckana
450 g pečuraka, iseckanih
1 kg krompira, oljuštenog i isečenog na kockice
4 šolje pilećeg bujona (možete koristiti i čorbu od povrća)
pola kašičice mlevenog kima
pola kašičice mlevene crvene paprike
so i biber po ukusu
šolja pavlake za kuvanje

Informer

Krompir-čorba sa pečurkama

Priprema: 

Zagrejte ulje u većoj šerpi na srednjoj vatri. Dodajte luk i beli luk, pa pržite dok luk ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte seckane pečurke i pržite ih zajedno sa crnim lukom oko 5 minuta, dok ne omekšaju i puste vodu. Dodajte krompir, bujon, kim i crvenu papriku. Posolite i pobiberite po ukusu. Kuvajte na srednjoj vatri oko 20-25 minuta, dok krompir ne  omekša. Sklonite šerpu sa vatre i pažljivo izmiksajte čorbu ručnim mikserom dok ne postane glatka. Vratite šerpu na vatru i dodajte pavlaku za kuvanje. Kuvajte još 5 minuta, dok se ne zagreje. Poslužite toplo, uz dodatak prepečenog hleba po ukusu.

Prijatno!