Autor: Informer.rs

14.05.2023.

06:10

Foto: Shuterstock

Magazin

ZDRAVO I NE GOJI! Kremasti rižoto od tikvica

2 šolje pirinča

250 g rendanih tikvica

pola seckanog luka

4 kašike maslinovog ulja

četvrtina šolje belog vina

200 ml povrtnog bujona

4 kašike parmezana

2 kašike putera

1,5 kašika bosiljka

so, biber, malo šafrana za boju

Informer

Kremasti rižoto od tikvica

Priprema:

Ocedite višak tečnosti iz tikvica, pa u tiganju na zagrejano ulje stavite tikvice, posolite, promešajte i poklopite.

Kuvajte na laganoj vatri oko 5 minuta. Po potrebi dodajte nekoliko kašika vode.

U šerpi na ulju prodinstajte crni luk oko 2 minuta. Dodajte pirinač i mešajući upržite još 2 minuta.

Zatim dodajte vino i kuvajte dok potpuno ne ispari. Sipajte bujon preko pirinča i kuvajte na tihoj vatri oko 20 minuta, odnosno dok ne bude gotov.

Dodajte bosiljak, puter i parmezan i dobro promešajte. Na kraju dodajte tikvice, posolite i pobiberite po želji.

Prijatno!