14.05.2023.

14:00

Foto: Freepik.com

Magazin

SLATKO OSVEŽENJE! Ako volite rumenko zašto ne biste napravili domaći?

Sastojci (za 6 sladoleda na štapiću):

400 g svežih jagoda
60 ml šećernog sirupa
60 g gustog jogurta
1 kašika smeđeg šećera

Za šećerni sirup:

300 g šećera
150 ml vode
šipka cimeta
šipka vanile
2-3 zvezdasta anisa
kašika limunovog soka

Informer

Jagodama možete da dodate i ostalo bobičasto voće 

Priprema: 

Za šećerni sirup u šerpicu stavite sve sastojke i na laganoj vatri kuvajte 15-ak minuta od kako se šećer istopio, prohladite, pa prespite u teglicu, a onda po potrebi koristite određenu količinu. Za sladoled očistite jagode i dobro usitnite u električnoj seckalici, a onda propasirajte i dodajte šećerni sirup, smeđi šećer, gusti jogurt i sve dobro promešajte, sipajte u kalupe i stavite u friz na četiri sata. 

Uživajte!