Magazin
SLATKO OSVEŽENJE! Ako volite rumenko zašto ne biste napravili domaći?
Sastojci (za 6 sladoleda na štapiću):
400 g svežih jagoda
60 ml šećernog sirupa
60 g gustog jogurta
1 kašika smeđeg šećera
Za šećerni sirup:
300 g šećera
150 ml vode
šipka cimeta
šipka vanile
2-3 zvezdasta anisa
kašika limunovog soka
Priprema:
Za šećerni sirup u šerpicu stavite sve sastojke i na laganoj vatri kuvajte 15-ak minuta od kako se šećer istopio, prohladite, pa prespite u teglicu, a onda po potrebi koristite određenu količinu. Za sladoled očistite jagode i dobro usitnite u električnoj seckalici, a onda propasirajte i dodajte šećerni sirup, smeđi šećer, gusti jogurt i sve dobro promešajte, sipajte u kalupe i stavite u friz na četiri sata.
Uživajte!