Magazin
ISPROBAJTE PASTU BOLONJEZE NA NOV NAČIN! Uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa (VIDEO)
U raskošnim specijalitetima italijanske kuhinje uživaju ljudi širom sveta. Paste se mogu praviti na razne načine, a najpoznatije su špagete bolonjeze i makarone sa sirom.
Predlažemo vam da iskombinujete ta dva recepta i dobijete savršen obrok kome niko neće odoleti.
Sastojci:
500 g makarona
450 g mlevenog mesa
1 šolja pavlake za kuvanje
1 konzerva seckanog pelata
1 šolja rendanog čedar sira
1 manji crni luk
1 kašičica paste od belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica italijanskog začina
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
oko 250 ml pilećeg bujona
2 kašike paradajz paste
Priprema:
Najpre, u šerpi sa malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte sitno seckani crni luk.
Kada meso i luk budu gotovi dodajte pastu od belog luka, kao i pelat. Dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, kao i belim i crnim lukom u prahu.
Promešajte, pa sipajte bujon (200 ml), a onda i pavlaku za kuvanje. Izmešajte i dodajte makarone. Promešajte ponovo, tako da tečnost prekrije testeninu. (Ako ne pokriva dodajte još malo bujona) Poklopite i krčkajte na srednjoj temperaturi oko 15-20 minuta.
Dodajte rendani sir i mešajte dok se ne otopi. Pospite makarone seckanim peršunom.