Autor: Informer.rs

19.05.2023.

09:00

Foto: Printscreen You Tube Island Vibe Cooking

Magazin

ISPROBAJTE PASTU BOLONJEZE NA NOV NAČIN! Uživajte u savršenoj kombinaciji ukusa (VIDEO)

U raskošnim specijalitetima italijanske kuhinje uživaju ljudi širom sveta. Paste se mogu praviti na razne načine, a najpoznatije su špagete bolonjeze i makarone sa sirom.

Predlažemo vam da iskombinujete ta dva recepta i dobijete savršen obrok kome niko neće odoleti.

Sastojci:

500 g makarona
450 g mlevenog mesa  
1 šolja pavlake za kuvanje 
1 konzerva seckanog pelata 
1 šolja rendanog čedar sira 
1 manji crni luk 
1 kašičica paste od belog luka 
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica italijanskog začina
1 kašičica crnog luka u prahu
1 kašičica belog luka u prahu
oko 250 ml pilećeg bujona
2 kašike paradajz paste

Informer

Bolonjeze

Priprema:

Najpre, u šerpi sa malo ulja propržite mleveno meso, pa dodajte sitno seckani crni luk.

Kada meso i luk budu gotovi dodajte pastu od belog luka, kao i pelat. Dobro promešajte. Posolite i pobiberite, pa pospite italijanskim začinom, kao i belim i crnim lukom u prahu.

Promešajte, pa sipajte bujon (200 ml), a onda i pavlaku za kuvanje. Izmešajte i dodajte makarone. Promešajte ponovo, tako da tečnost prekrije testeninu. (Ako ne pokriva dodajte još malo bujona) Poklopite i krčkajte na srednjoj temperaturi oko 15-20 minuta.

Dodajte rendani sir i mešajte dok se ne otopi. Pospite makarone seckanim peršunom.